Sonkaságok
2008.03.22. 21:25 :: AL
A Húsvét igen fontos szereplője a SONKA.
Mikor gyermek voltam, Húsvét vasárnap reggelén karkosárba tette nagymamám a sonkát, piros tojást és elvonultunk a templomba. Megnéztük a misét és hazaballagtunk a kosárral. Nagymamám véleménye az volt, hogy nem lehet szenteletlen sonkát enni. Ezt követően jól befelatoztunk és nagyon elégedetten néztünk a világra.
Felnőttként már másként látom a dolgokat, de a sonkát még mindig szeretem. Ilyentájt jól jön egy-két tipp, hogy mit kezdjünk a reggelirőll megmaradt sonkával, főtt tojással.
Várjuk ötleteiteket!
Ezekhez nyújthat segítséget az alábbi oldal:
tor.grocceni.com/sonka.html
12 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://keblemre.blog.hu/api/trackback/id/tr36392803
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Briguszka 2008.03.22. 22:34:45
Az anyukámnak van egy tuti sonkás rakott tészta receptje kb 2o perc alatt öszedobom és kész a vacsi
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.03.22. 23:57:27
jaja
a sonkas teszta az igen megy a maradekbul
bar nalunk nem nagyon maradt sose sonka
a sonkas teszta az igen megy a maradekbul
bar nalunk nem nagyon maradt sose sonka
Kisangyal 2008.03.23. 08:09:54
Nálunk sem szokott maradni, pedig emberes adagot szoktunk venni belöle
cyan 2008.03.23. 08:20:13
reggelit!
mindjárt elnyel a konyha, néha azért bepislogok.
Boldog nyúlnapot mindenkinek!!
mindjárt elnyel a konyha, néha azért bepislogok.
Boldog nyúlnapot mindenkinek!!
Pepin bácsi 2008.03.23. 11:55:14
Kedves AL ! Nagyikád bölcs asszony vót, de elkövetett egy aprócska hibát. Sonka szentelés után, hazafelé menet, mindenképpen be kell térni a kricsmába. Csak hoty tarcsuk a szokást !
Briguszka 2008.03.23. 12:26:37
Mise idején a nagyikáéknál nem volt nyitva kocsma, de nagyikának volt otthon saját házi főzésű pájinkája ( szilvácskából) ,meg jóféle zalai bora( amiből nagybátyám be is kapott napi 2-3 lityit, és nekijje igen vidám ünnep vót a húzsvét, még szerencse, hoty a hibbrid nem támatta meg)